Samen zijn we de oplossing
Psychologisch lijden is mondiaal geworden, en de traditionele gezondheidszorg kan het niet bijbenen.
In Nederland ervaart 1 op de 3 mensen mentale problemen zoals eenzaamheid, angst, depressieve gevoelens, stemmingswisselingen.
Ongeveer 80.000 mensen staan op de wachtlijst voor hulp bij de ggz. Slechts 44% van de bevolking beweegt voldoende. Het aantal mensen met obesitas stijgt nog steeds. En lang niet iedereen heeft toegang tot hulp.
Van oudsher zouden we nu iedereen een-op-een therapie bieden met een psycholoog. Maar de gezondheidssystemen van ons land hebben onvoldoende capaciteit om dergelijke diensten op grote schaal aan te bieden als nodig is. En moeten we dit nog willen?
De Walk of Life zet in op laagdrempelige hulp, het versterken van de individuele geestelijke gezondheid en veerkracht door te bewegen. EN op het versterken van de cohesie binnen de gemeenschap, die ook collectieve probleemoplossing aanmoedigt.
Geen moeilijke trajecten.
Laten we samen in beweging komen. Laten we hulp laagdrempelig toegankelijk maken voor iedereen.
Met dit initiatief vragen we specifiek aandacht voor:
1. Inclusiviteit. Iedereen hoort erbij en mag meedoen. Mensen met minder financiële middelen hebben minder toegang tot zorg en keuze.
2. Beweging. Wandelen is laagdrempelig en goed voor iedereen. Zowel voor hulpverleners als hulpvragers. Laten we het lichaam weer meer inzetten.
3. Samen. Samenwerken om wachtlijsten te verminderen, om te luisteren naar waar behoefte ligt, minder business denken en meer initiatieven toelaten voor eerdere hulp.
Een initiatief van
MEt dank aan
Kernteam














