Hoofd uit, hart aan.

Jouw vragen beantwoord

Algemeen

Walk of Life is van 10 tot en met 13 oktober met als piekdag 12 oktober. Vier dagen ben je samen in beweging, deel je verhalen, emoties, leer je jezelf beter kennen en help je elkaar op weg onder begeleiding van een professional.

Mentale gezondheid toegankelijk maken voor iedereen.

Walk of Life wordt gehouden op verschillende locaties door heel Nederland. Gedetailleerde informatie over de exacte routes en locaties per dag vindt u op onze website.

Alleen de eventmanager wordt betaald. Verder draait de Walk of Life volledig op vrijwilligers. Iedereen die zich inzet voor de Walk of life doet dat voor 100 procent op vrijwillige basis. Van professional tot artiest. Niemand ontvangt een vergoeding voor z’n werkzaamheden.

Samen met 3 naasten mag je op 12 oktober gratis naar het landelijke onderdeel van de Mentale wandelvierdaagse.

Je mag je inschrijven vanaf 18 jaar.

Afhankelijk van het aantal professionals dat zich vrijwillig inzet kunnen er deelnemers meedoen. We hanteren een groepsgrootte van maximaal 10 deelnemers op 1 professional.

Ja, deelnemers worden vooraf geïnformeerd per mail, uitgenodigd voor de startlocatie en op de hoogte gehouden van alle stappen. Tijdens het evenement word je op de hoogte gehouden door je coach/begeleider. En ook na 13 oktober ontvang je een afsluitende mail.

Ja, er worden twee webinars gehouden voorafgaand aan de Mentale wandelvierdaagse.

Inschrijving

Je kunt je inschrijven vanaf 28 juni 2024.

Nee, je coacht de groep 4 dagen op een rij. Wel kun je het samen met een buddy oppakken.

Het is helemaal gratis.

Je ontvang een bevestiging per mail.

Nee, je schrijft je in voor 10 tot en met 13 oktober. Mocht je ergens niet kunnen participeren dan overleg je dat met de coach/professional van de groep.

Voorbereiding deelnemers

Walk of life is geen wedstrijd. We lopen tussen de 5 en 10 km, afgestemd op de groep. Er worden pauzes en rustmomenten ingelast.

Je kunt voorafgaand aan het evenement rustig starten met wandelen, ook ontvang je een boekje met vrijblijvende reflectievragen.

Je neemt een klein rugzakje mee en water of thee in een thermoskan. Je ontvangt van ons voorafgaand of bij de start een pakketje met eten, pen en papier.

Je trekt makkelijk zittende kleding aan. Hiervoor ontvang je de paklijst. In de dagen voorafgaand aan het evenement wordt je op de hoogte gehouden van de weersvoorspelling en geven we aanvullende tips voor kleding.

Je hebt vooraf geen sportmedische keuring nodig. Heb je fysieke klachten, of gebruik je medicatie dan is het fijn als je dit met de coach deelt.

Je kunt je inschrijven op de website bij de professional in jouw regio. Zo hopen we voor iedereen een bereikbare locatie te organiseren.

Voorbereiding vrijwillige professionals

Walk of life is geen wedstrijd. Je loopt tussen de 5 en 10 km, afgestemd op je eigen mogelijkheden en die van de groep.

Het is fijn als je fysiek fit bent zodat je voldoende ruimte hebt om je af te stemmen op de groep en opdrachten kunt inbrengen.

Dan is dit je kans! Wij helpen je op weg met een handboek en hulp bij het maken van de routes.

Het idee is dat jij samen met de groep op pad gaat. Mocht je het liever samen doen, zoek een buddy. Je kunt bijv. ook samen starten en daarna ieder een eigen pad volgen en weer samen eindigen.

Je ontvangt een inspiratiegids met oefeningen voor buiten per mail halverwege september.

Programma

Wandelen met coaching van 09.00 tot ongeveer 14.00 uur

Wandelen met coaching van 09.00 tot ongeveer 14.00 uur

Wandelen met coaching van 09.00 tot 11.00 uur en daarna vertrek landelijke evenement

Wandelen met coaching van 09.00 tot 12.00

Start Mentale wandel 4 daagse

Enkele weken voor afgaand aan de start (10 oktober) ontvang je een uitnodiging met startlocatie en de naam van de professional die jouw groep begeleid.

Er zijn maximaal 10 deelnemers per groep.

De professional bepaalt de routes. We stimuleren om iedere dag een andere route te wandelen.

We vinden het belangrijk om te luisteren naar de behoeften van de deelnemers, wat is er nodig? Is het zorg, een maatje, hulp bij financien, routine in het sporten, samen in de tuin werken? We stimuleren de professionals ook om de routes langs mooie initiatieven te leiden zodat je weet welke mogelijkheden er zijn aan hulp, ook na deze week.

Geef goed aan bij je coach hoe je je voelt. Samen kun je bespreken wat haalbaar is.

Vrijwilligers festival 12 oktober

U kunt zich aanmelden als vrijwilliger door te mailen naar helpmee@walkoflife.nl. Hier vindt u het vrijwilligersformulier en meer informatie over de taken.

Vrijwilligers helpen bij de opbouw en afbraak van stands, verstrekken informatie aan deelnemers, zorgen voor veiligheid langs de route naar het event toe op 12 oktober en bieden algemene ondersteuning tijdens het evenement.

Festival op 12 oktober

Hiervan wordt iedere deelnemer en professional in september op de hoogte gesteld.

Je mag 3 mensen meenemen die voor jou ontzettend veel betekenen, dat kunnen man, vrouw, familie, vrienden of kinderen zijn.

Lokaal maken we verbinding we met het landelijke evenement via een digitale verbinding. Je bent er dus altijd bij.

Finish Mentale wandelvierdaagse

Zondagochtend is de laatste wandeldag, je komt dan in de ochtend samen om terug te blikken, te delen en te kijken naar wat jou nu kan helpen.

Er is de mogelijkheid om in de groepssamenstelling nog 1x per maand bij elkaar te komen, maar misschien zoek je mensen uit de groep wel vaker op. Op momenten dat je pijn en euforie samen kunt delen, ontstaan er onverwachtse vriendschappen en mogelijkheden die je eerder niet had bedacht.

Wil je meer doen als coach?

Leg contact met psychologen, huisartsen of ggz instellingen in de omgeving en vertel over het initiatief zodat zij deelnemers kunnen verwijzen.

Ga alvast eens op onderzoek uit bij de sociale makelaars, de gemeenten, stichtingen, regiecentra in de buurt om contact te leggen, het initiatief uit te leggen en een koppeling te maken. Initiatieven kunnen zich bekend maken door zich in te schrijven op de website. En wellicht is het een opstap voor een deelnemer na de Walk of life.

Super fijn als je over het initiatief verteld op social media.

Exoneratie / disclaimer

In geval van annulering, door bijvoorbeeld extreme weersomstandigheden wordt u op de hoogte gebracht via email en onze website.

Contact gegevens:

Stichting Get it done
KvK: 27312913
 
Waaldijk 101
5327 KP Hurwenen

Extra informatie:

Privacy verklaring
 
 
© Copyright - Walk of Life