Hoofd uit,
Hart aan

Walk of Life_logo_kleur

Landelijke beweging

Regionaal wandelen

Hulp vinden per regio

Samen zijn we de oplossing

Psychologisch lijden is mondiaal geworden, en de traditionele gezondheidszorg kan het niet bijbenen. Hierdoor lopen tientallen miljoenen mensen het risico op ernstige ziekten en zelfmoord. 

In Nederland ervaart 1 op de 3 mensen mentale problemen zoals eenzaamheid, angst, depressieve gevoelens, stemmingswisselingen.
Ongeveer 80.000 mensen staan op de wachtlijst voor hulp bij de ggz. Slechts 44% van de bevolking beweegt voldoende. Het aantal mensen met obesitas stijgt nog steeds. Lang niet iedereen heeft toegang tot hulp. 

Van oudsher zouden we nu iedereen een-op-een therapie bieden met een psycholoog. Maar de gezondheidssystemen van ons land hebben onvoldoende capaciteit om dergelijke diensten op grote schaal aan te bieden als nodig is. En moeten we dit nog willen? 

De Walk of Life zet in op laagdrempelige hulp, het versterken van de individuele geestelijke gezondheid en veerkracht door te bewegen. EN op het versterken van de cohesie binnen de gemeenschap, die ook collectieve probleemoplossing aanmoedigd. 

 

want ieder mens heeft recht op
mentale steun

Laten we samen in beweging komen. Laten we hulp laagdrempelig toegankelijk maken voor iedereen. 

Met dit initiatief vragen we specifiek aandacht voor:
1. Mensen met minder financiele middelen hebben minder toegang tot zorg en keuze. 
2. Wandelen is laagdrempelig en goed voor iedereen. Zowel voor hulpverleners als hulpvragers. Laten we het lichaam weer meer inzetten. 
3. Samenwerken om wachtlijsten te verminderen, om te luisteren naar waar behoefte ligt, minder business denken en meer initiatieven toelaten voor eerdere hulp. 

Een initiatief van

Nienke van Ree

MountainFit.

Hanna Verboom

Get it done & cinetree

NVNC

Nederlandse Vereniging voor Natuurcoaches

MEt dank aan

Met veel liefde hebben deze mensen zich op persoonlijke titel maanden ingezet om de Walk of Life mogelijk te maken. Deze partners delen de aandacht voor verbinding van mensen, bewegen en natuur. Zij werken belangeloos mee aan de Walk of Life vanuit de hoop dat het ruimte geeft in het leven van mensen die mentale ondersteuning kunnen gebruiken.

Kernteam

Contact gegevens:

Stichting Get it done
KvK: 27312913
 
Waaldijk 101
5327 KP Hurwenen

 

Extra informatie:

Privacy verklaring
 
 
© Copyright - Walk of Life